Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrypiąca, bardzo smaczna sałatka ze świeżych warzyw z sosem ziołowym. Idealnie sprawdzi się podana do mięs i ryb z grilla.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej)
    100g. rukoli
    2 pomidory śliwkowe
    1 pęczek rzodkiewki
    1 czerwona papryka
    5 ogórków gruntowych
    1/2 pęczka szczypiorku z cebulką dymką
    Sos:
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka suszonego koperku
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu

Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki odciąć końce, umyć.
    Gotować do miękkości z dodatkiem soli.
  • 2. Pomidory, paprykę oraz obrane ogórki pokroić w kostkę.
    Rzodkiewki w plasterki.
    Szczypior dymką posiekać drobno.
  • 3. Składniki na sos wymieszać razem.
  • 4. Warzywa umieścić w misce, wlać sos ziołowy.
    Dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy