Sałatka z fasolki szparagowej na zimę

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Przepis mam od sąsiadki. Sałatka jest pyszna :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg czerwonych pomidorów
    2 kg fasolki szparagowej
    1 kg marchwii
    1 kg cebuli

    ZALEWA:
    3 łyżki cukru
    5 łyżek octu 10%
    2 łyżki soli

    natka pietruszki
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z fasolki szparagowej na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory zalać wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić i ugotować na półmiękko. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  • 2. Cebulę udusić na oleju, dodać marchew, trochę podusić. Dodać podgotowaną fasolkę, pomidory obrane i pokrojone. Wszystko pogotować, dodać pokrojoną natkę pietruszki.
  • 3. Składniki na zalewę zagotować, wlać do sałatki, wymieszać. Gorące wkładać do słoików. Pasteryzować 5-10 min.

Porady

Z pół porcji wyszło mi 9 małych słoiczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować