Sałatka z fasolki szparagowej i śledzi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotowanie jest moją pasją. W kuchni często eksperymentuję z potrawami, w starych przepisach staram się coś zmienić, ulepszyć i uzyskać nowy smak.

Składniki:

  • ● 70 dag fasolki szparagowej
    ● 3 filety śledziowe
    ● 1 cebula
    ● 1/2 szklanki majonezu
    ● 3 ziemniaki
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolki szparagowej i śledzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie mocno solone moczymy
    w wodzie, a następnie kroimy
    w małą kostkę. Z fasolki odrywamy końcówki, a strąki gotujemy
    w osolonej wodzie z odrobiną
    cukru. Studzimy i kroimy w dwucentymetrowe
    kawałki.
  • 2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach,
    obieramy i kroimy
    w talarki. Dodajemy do śledzi
    i fasolki, delikatnie mieszamy.
  • 3. Cebulę obieramy, drobno
    kroimy i dodajemy do sałatki.
    Wszystko mieszamy z majonezem.
    Na koniec przyprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować