sałatka z fasolki szparagowej i cebuli

4.51 (178 ocen)

  • 20 min

Prościej być nie może - fasolka i cebula. Trochę oleju i octu . I mamy pyszną letnią sałatkę . Zapraszam!

  • 20 min

Składniki:

  • 350 g zielonej fasolki szparagowej
    1 biała cebula
    oliwa z oliwek
    chili w płatkach
    szczypiorek
    sól, pieprz
    do polania
    saszetka oleju kujawskiego ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia
    biały ocet
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolki szparagowej i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, obciąć końce, ugotować w osolonej wodzie - kilkanaście minut od zagotowania wody - aby była miękka ale nie rozgotowana, albo ugotować na parze.
  • 2. Lekko przestudzoną fasolkę podzielić na mniejsze kawałki.
  • 3. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, dodać do fasolki.
  • 4. Wymieszać z chili, szczypiorkiem, polać olejem, skropić octem, posolić i popieprzyć. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasolka szparagowa Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować