Sałatka z fasolki i groszku

0 (0 ocen)

580 Fasolka szparagowa i zielony groszek to świetne zestawienie. Sałatka jest smaczna i pożywna, a przy tym bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Sałatka jest znakomitym dodatkiem do jajek na twardo, wędlin czy zimnych mięs.

Składniki:

  • 1 słoik zielonej fasolki szparagowej konserwowej
    1 puszka groszku
    50g kiełków brokułu
    Pęczek natki pietruszki
    Majonez
    Jogurt naturalny
    Sok z cytryny
    Cukier
    Pieprz, sól

Sałatka z fasolki i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę odsączamy z zalewy i kroimy na około 3-centymetrowe kawałki. Groszek odsączamy, natkę pietruszki siekamy. Z majonezu i jogurtu (w proporcji 2:1) przyrządzamy sos, przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą. Składniki sałatki łączymy z sosem, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy