Sałatka z fasolką szparagową, szpinakiem i botwinką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubiana u nas sałatka z wykorzystaniem sezonowych warzyw.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 20 dkg żółtej fasolki szparagowej
    ok. 150 g mini szpinaku (typu baby)
    pęczek botwinki (bez bulw)
    ok. 15 pomidorków koktajlowych
    1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego.
    4 łyżki oliwy lub oleju roślinnego.
    szczypta soli morskiej.
    szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
    1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Sałatki

Sałatka z fasolką szparagową, szpinakiem i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić i ugotować w posolonej wodzie. Wystudzić.
  • 2. Szpinak umyć.
  • 3. Botwinkę umyć i pokroić drobniej.
  • 4. Pomidorki pokroić w połówki lub ćwiartki.
  • 5. Połączyć wszystkie składniki sałatki.
  • 6. Przygotować sos winegret :

    1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego.
    4 łyżki oliwy lub oleju roślinnego.
    szczypta soli morskiej.
    szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
    1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
  • 7. Polać sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Fasolka szparagowa Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować