Sałatka z fasolką szparagową i pęczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka sałatka odpowiednia do zabrania do pracy w upalny dzień. Połączenie grubej kaszy i warzyw bardzo dobrze smakuje.

  • 30 min

Składniki:

  • garść ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
    pęczak ugotowany na sypko - 1 szk.
    pomidorki koktajlowe - 10 szt.
    papryka czerwona - ½ szt.
    posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
    SOS DO SAŁATKI:
    oliwa - 1 łyżka
    ocet balsamiczny – 1 łyżeczka
    pieprz czarny świeżo mielony - do smaku
    sól morska - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolką szparagową i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany na sypko i wystudzony pęczak przełóż do miski. Dodaj przestudzoną i pokrojoną na małe kawałki fasolkę szparagową. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, a paprykę pokrój w dużą kostkę i przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim warzywa. Całość dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować