Sałatka z fasolką szparagową i kaszą orkiszową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka z zieloną fasolką szparagową, kaszą orkiszową, tuńczykiem, pomidorami oraz serem mozzarella.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g suchej kaszy orkiszowej
    1 puszka tuńczyka w oleju
    1 - 2 pomidory malinowe
    2-3 garści zielonej fasolki szparagowej
    1 opakowanie sera mozzarella kulka
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne

Sałatka z fasolką szparagową i kaszą orkiszową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze orkiszową gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
    2. Fasolkę myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
    3. Pomidory myjemy i kroimy drobno.
    4. Ostudzoną kaszę orkiszową przekładamy do miseczki, dodajemy tuńczyka, pomidory, ugotowaną fasolkę szparagową oraz pokruszony ser mozzarella.
    5. Doprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować