Sałatka z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ulubiona sałatka mojej rodziny. Jest bardzo sycąca.

Składniki:

  • ● 45 dag fasolki szparagowej
    ● 4 małe pomidory
    ● 5 jajek
    ● 2 małe czerwone cebule
    ● 4 łyżki majonezu
    ● sól, pieprz

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy i obieramy. Fasolkę
    myjemy, odcinamy końcówki.
    Gotujemy kilka minut we wrzącej
    lekko osolonej wodzie (ma
    być al dente). Odcedzamy,
    studzimy i kroimy w kilkucentymetrowe
    kawałki.
  • 2. Pomidory sparzamy, obieramy
    i z jajkami kroimy w kostkę.
    Cebule obieramy i kroimy
    w piórka lub w małą kostkę.
  • 3. Warzywa i jajka wkładamy
    do salaterki. Dodajemy majonez.
    Mieszamy. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy