Sałatka z fasolką szparagową

4.5 (177 ocen)

  • Dla 2 osób

Jest delikatna , mało kaloryczna i na prawdę bardzo smaczna . Polecam !

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Fasolka szparagowa

    2 pomidory

    kilka rzodkiewek

    2 jajka

    100g szynki wędzonej

    100g sera żółtego

    pęczek koperku

    pęczek natki pietruszki

    2 łyżki nasion słonecznika

    1 łyżka sezamu

    3 łyżki oleju rzepakowego

    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości . Pomidory i rzodkiewki kroimy , dodajemy do przestudzonej fasolki . Ugotowane jajka kroimy na cząstki i dodajemy . Następnie dodajemy pokrojoną szynkę i ser żółty .

    Z oleju rzepakowego , zieleninki , nasion i przypraw robimy dresing i nim polewamy naszą sałatkę . Delikatnie mieszamy i podajemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Jajka Pomidor Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować