Sałatka z fasoli mung z pieczarkami

4.5 (198 ocen)

  • 25 min

Fasola mung Jest bogatym źródłem błonnika, białka, witaminy B9, manganu i magnezu. W fasoli mung znajdziemy ponadto fosfor, żelazo, miedź, potas, cynk, selen, wapń oraz witaminy B1, B2, B5, B6, K, E, C i A.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 szklanka fasoli mung
    1 cebula
    20 dag pieczarek
    olej rzepakowy
    sok z 3/4 cytryny
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasoli mung z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z fasoli mung z pieczarkami - 1. Fasolę mung moczymy kilka godzin. Odlewamy wodę, zalewamy czystą ok 2 razy tyle wody co fasoli i gotujemy ok 25 min. Koperek świeży myjemy osuszamy i siekamy. Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy ok 5 min.
  • Sałatka z fasoli mung z pieczarkami - 2. Odcedzamy studzimy i kroimy w kosteczkę. Łączymy zimną fasolkę z zimnymi pokrojonymi pieczarkami.
  • 3. Dodajemy posiekaną cebulkę i koperek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy olej rzepakowy i odrobinę soku z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować