Sałatka z fasolą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Bardzo fajna i prosta sałatka z fasoli szparagowej i fasoli orzeszek, jest sycąca i smaczna. Idealna do pracy lub na kolację. Zimowa porą używam mrożonej fasolki szparagowej,

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 100 gram fasoli szparagowej żółtej
    100 gram fasoli szparagowej zielonej
    1 duża papryka
    1 cebula
    100 gram suchej fasoli orzełek
    Sól, pieprz
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę suchą wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc żeby napęczniałą. Następnego dnia wodę odlewamy, zalewamy nową i gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania fasolę solimy, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Fasolkę szparagową, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Cebulę i paprykę kroimy w paski, wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy olej, ocet i doprawiamy do smaku sola, pieprzem. Przygotowaną sałatkę wstawiamy na godzinę do lodówki żeby składniki się przegryzły, sałatka smakuje najlepiej na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola Papryka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować