Sałatka z dzikim ryżem i kurczakiem

4.5 (186 ocen)

  • 50 min

Doskonała przekąska na każdą imprezę. Warto ją przygotować, bo jest przepyszna.

  • 50 min

Składniki:

  • 3,5 łyżki dzikiego ryżu,
    1,5 szklanki wody,
    1 pojedynczy filet z piersi kurczaka,
    1 słoik selera konserwowego wiórki,
    1 puszka kukurydzy,
    4 jajka,
    3,5 łyżki majonezu,
    oliwa,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z dzikim ryżem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż przesypujemy do garnka. Zalewamy wodą. Wodę solimy. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut, cały czas mieszając.
  • 2. Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę. Kawałki mięsa smażymy około 10 minut na oliwie. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 3. Kukurydzę i selera odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
  • 4. Ryż, jajka, kukurydzę, seler oraz kurczaka przekładamy do salaterki. Dodajemy majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
  • 5. Gotową sałatkę wykładamy na talerz. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować