Sałatka z dzikim ryżem i jajkami

4.5 (182 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni kanadyjskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dziki ryż: 200 gramów
    - jajka ugotowane na twardo: 4 sztuki
    - seler naciowy: 100 gramów
    - zielona papryka: 50 gramów
    - cebula: 50 gramów
    - pomidory: 100 gramów
    - ogórek zielony: 100 gramów
    - majonez: 200 mililitrów
    - musztarda gruboziarnista: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z dzikim ryżem i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż do miękkości. Odcedzić, przepłukać zimną wodą, dodać trochę oleju i podsuszyć w lekko ciepłym piekarniku. Pokroić jajka, pomidory i ogórki w dużą kostkę, seler naciowy na cienkie plasterki, a paprykę i cebule posiekać. Wymieszać majonez z musztardą i solą. Dodać wszystko do ryżu i wymieszać . Podawać na liściu sałaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować