Sałatka z dzikiego ryżu i tofu w bakłażanie z sosem hoisin

0 (0 ocen)

  • 30 min

Trochę egzotyki na talerzu do tego zdrowa to egzotyka :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 bakłażan
    10 szt pomidorków koktajlowych
    1 opakowanie tofu naturalnego
    1 pęczek naci pietruszki
    10 szt zielonych oliwek
    1 oliwka czarna
    1 woreczek ryżu dzikego
    1 kukurydza konserwowa
    2 łyżki sosu hoisin
    sól
    pieprz
    10 łyżek oliwy
    bazylia suszona
    1/2 szt papryczki chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sałatka z dzikiego ryżu i tofu w bakłażanie z sosem hoisin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie produktów 1. Ryż dziki gotuje 30 minut. Bakłażana kroje wzdłuż na pół, i wydrążam środek.
  • Zrobiony farsz 2. Miąższ kroję na kawałki i smażę, doprawiam solą, pieprzem. Bakłażana solę i odstawiam na 15 min aż puści sok. Myje pod wodą i smarze na patelni grillowej z 2 stron. Tofu marynuje w oliwie, dodaje sól, pieprz, bazylię suszoną i smarze razem z bakłażanem 10 minut. Do miseczki wkładam ryż ugotowany, dodaje bakłażana środek usmażony, pietruszkę pokrojoną natkę, 4 pomidorki koktajlowe pokrojone, 1 małą puszkę kukurydzy, i 2 łyżki sosu hoisin. Doprawiam sola, pieprzem do smaku. Całość mieszam. Farszem nadziewam usmażone bakłażany , dekoruje pomidorkami koktajlowymi i dodaje pokrojone tofu, i oliwki zielone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować