Sałatka z dipem kminkowo - czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na sałatkę pełną smaków i aromatów. Składniki otula dip kminkowo - czosnkowy, a wyczuwalna nutka słodyczy rodzynek nadaje jej wyrazistości. Całość komponuje się bardzo oryginalnie i niezwykle smacznie :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 puszka czerwonej fasoli
    - 2 kabanosy drobiowe
    - 4 ogórki konserwowe
    - 8 dużych rzodkiewek
    - 3 łyżki rodzynek sułtańskich
    - 50 g sera cheddar
    SKŁADNIKI NA DIP KMINKOWO - CZOSNKOWY:
    - 170 g kremowego jogurtu naturalnego
    - 1 czubata łyżka majonezu
    - 1 duży ząbek czosnku
    - 1 płaska łyżeczka mielonego kminku
    - 1 łyżeczka octu jabłkowego
    - sól
    - pieprz
    - cukier brązowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z dipem kminkowo - czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku przygotowujemy dip kminkowo - czosnkowy:

    Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, majonez, ocet jabłkowy, kminek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec całość dosładzamy cukrem brązowym, solimy i doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  • 2. Ogórki konserwowe, rzodkiewki, ser cheddar kroimy w drobną kostkę, a kabanosy w malutkie krążki. Pokrojone składniki przekładamy do miski i dodajemy odsączoną czerwoną fasolę, rodzynki i wcześniej przygotowany dip. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!

    Życzę smacznego! :)

Porady

Sałatka świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować