Sałatka z czerwonej kapusty na gorąco

  • wyświetlono: 598 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smak czerwonej kapusty, połączony z czerwonym winem i suszonymi owocami dla mnie rewelacja.

Kasja1986
  • 30min

Składniki

pół główki czerwonej kapusty
kieliszek czerwonego wytrawnego wina
2 łyżki masła
1 łyżka brązowego cukru lub miodu
1 jabłko
5 suszonych śliwek
5 suszonych moreli
1 mała czerwona cebula
sól
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka z czerwonej kapusty na gorąco

  • 1. Czerwoną cebulę, drobno siekamy dusimy na maśle. Do cebuli dodajemy drobno posiekaną kapustę, podlewamy posypujemy cukrem i solą, podlewamy winem. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Morele i śliwki kroimy i również dodajemy do kapusty. Dusimy pod przykryciem, aż kapusta się udusi. Na koniec doprawiamy pieprzem ziołowym.

Porady

Tak zrobiona kapusta wyśmienicie komponuje się z dziczyzną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą

Dodane przez: kasik1p3

Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą

Sałatka, która zawsze szybko znika...

kapusta czerwona na ciepło

Dodane przez: capri

kapusta czerwona na ciepło do obiadu

Trochę pracochłonna surówka, ale...

Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami

Dodane przez: dorota20w

Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami

Pyszna czerwona kapusta ugotowana...

Kapusta czerwona na ciepło

Dodane przez: JustKuchcik

Kapusta czerwona na ciepło

Czerwona kapustka duszona ze szczypiorkiem...

Kapusta czerwona na winie

Dodane przez: Mniam1

Kapusta czerwona na winie

Smaczna, lekko kwaśna kapusta jest...

image-1ghb9lv

Dodane przez: misiek29a

Czerwona kapusta na ciepło

Zasmażana kapusta najlepiej smakuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE