REKLAMA

Sałatka z czerwonej kapusty

wyświetlono: 100 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Czerwona kapusta jako surówka to pyszny dodatek do drugiego dania. To także dobre źródło potasu i cynku, a także witamin z grupy B oraz witaminy C i E. Sałatka będzie smakowała wszystkim domownikom. Może być dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską.

opublikowany: 28.05.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 czerwonej kapusty
    Biała część pora
    1 kwaśne jabłko
    1 marchewka

    Dressing
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka miodu
    Sól, pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i przełożyć do dużej miski, zasypać łyżeczką soli, wymieszać i pozostawić na około 30min.
    Pora pokroić w półksiężyce.
    Jabłko i marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Połączyć majonez, sok z cytryny, jogurt i miód, wymieszać, doprawić do smaku.
    Kapustę połączyć z porem, marchewką i jabłkiem, polać sosem, przemieszać.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Zdrowo_by_katarzynka IMG_20170501_121848

Surówka z gotowanej czerwonej kapusty

Zdrowa i pyszna surówka z czerwonej kapusty poleca się na dzisiejszy obiad

kategoria: Surówki Dodatki opublikowany: 20.12.2017 | wyświetlono: 5164 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: aniak aniak

Surówka z czerwonej kapusty

Polecam pyszną surówkę z czerwonej kapusty.

kategoria: Surówki opublikowany: 30.06.2015 | wyświetlono: 4991 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE