Sałatka z czerwoną fasolą i pietruszką

4.5 (140 ocen)

  • 30 min

Jest pyszna. Pietruszka nadaje jej niesamowitego smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 puszka czerwonej fasoli
    - 1 puszka kukurydzy
    - 1 puszka ananasa
    - 1 por (średniej wielkości)
    - 30 dag sera żółtego
    - 30 dag szynki
    - pół pęczka natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwoną fasolą i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty, szynkę i pora kroimy w kostkę. Ananasa dobrze odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolę odcedzamy . wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Siekamy drobno natkę pietruszki i dodajemy do wszystkich składników. Do majonez dodajemy łyżkę zalewy z ananasa, i mieszamy by dobrze się połączył. Następnie majonez wlewamy do salaterki ze wszystkimi składnikami i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować