Sałatka z czerwoną fasolą

4.49 (167 ocen)

  • 25 min

Polecam jako dodatek do pieczywa

  • 25 min

Składniki:

  • 250g kiełbasy krakowskiej
    1 puszka czerwonej fasoli
    3-4 ogórki konserwowe
    1 łyżka majonezu
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Sałatka z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i ogórki pokroić w małą kostkę. Fasolę odsączyć z zalewy, dodatkowo opłukać i ponownie odsączyć. Szczypiorek posiekać. Połączyć składniki, dodać majonez, doprawić wg uznania solą i pieprzem. Wstawić na ok. 10-15 min. do lodówki, aby składniki się przegryzły. Podawać z pieczywem.
    Smacznego!

Porady

Opcjonalnie można dodać drobno pokrojoną cebulę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa Ogórek Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować