Sałatka z czarnej soczewicy z wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób

Sałatka z czarnej soczewicy z warzywami sprawdzi się o każdej porze roku. Świetna do lunchboxu. Można podawać z nią rybę, kurczaka.

  • 35 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3/4 szklanki suchej czarnej soczewicy
    cebula
    łodyga selera naciowego
    marchewka średniej wielkości
    oliwa z oliwek ( 1-2 łyżki)

    kilka plastrów łososia wędzonego
    koperek
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czarnej soczewicy z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę gotujemy w wodzie bez soli ok 35 minut. Odcedzamy.
    Marchewkę, łodygę selera, cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy na chrupko na oliwie kilka minut. Następnie lekko doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowaną soczewicę, mieszamy. Dodajemy posiekany koper. Wykładamy na talerze i podajemy z łososiem wędzonym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna soczewica Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować