Sałatka z cykorią i boczniakami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dodatek oliwy anyżowo - cytrynowej podkreśla smak.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 cykorie
    miks sałat
    pół selera małego
    sok z połowy cytryny
    1 mała cebula
    200 g boczniaków
    2 łyżki oliwy
    pół filiżanki oliwy anyżowo-cytrynowej
    sól
    pieprz

Sałatka z cykorią i boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z cykorią i boczniakami 1. Z cykorii wyciąłem gorzki głąb, a kolbę pokroiłem w plasterki. Liście sałat porwałem na mniejsze kawałki. Selera po obraniu starłem na tarce o dużych oczkach. Skropiłem sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Obrałem cebulę i posiekałem ją.

    Boczniaki opłukałem, osuszyłem, przekroiłem wzdłuż, podsmażyłem na oliwie.
    Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem. Polałem oliwą anyżowo-cytrynową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy