Sałatka z cukinii w wersji koreańskiej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Bardzo szybka w przygotowaniu, kolorowa i smaczna sałatka do słoiczków na zimę.

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kg cukinii ( nie obierać skórki)
    3 marchewki
    3 czerwone papryki
    8 łyżek oleju
    6 łyżek octu 10 %
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    1 łyżeczka curry
    0,5 łyżeczki kurkumy
    0,5 łyżeczki mielonej papryki słodkiej
    0,5 łyżeczki mielonej papryki ostrej (jeśli sałatka ma być łagodna można dać mniej lub pominąć całkiem)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z cukinii w wersji koreańskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ze skórką, paprykę i marchewkę pokroić w paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić na 2 godziny. W tym czasie czasami pomieszać warzywa. Miękkie już warzywa nakładać do słoiczków i na końcu dolać trochę płynu. Słoiczki pasteryzować ok. 15-25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować