REKLAMA

Sałatka z cukinią i papryką do słoików

wyświetlono: 4736 | dodany do książki kucharskiej: 9 | polecenia: 0

Sałatka do słoików, która jest w naszej rodzinie od lat. Co roku ją robimy i co roku znika błyskawicznie.

opublikowany: 23.07.2016
Udostępnij Pinterest
  • 3 godz.

Składniki:

  • Składniki

    2,5 kg cukini

    1 kg cebuli

    30 dkg papryki czerwonej plus jedna żółtej

    5 marchwi

    Składniki zalewy

    0,5 szklanki octu,

    1,5 szklanki cukru

    1 szklanka wody

    przyprawy: ziele angielskie kilka ziaren, plus liść laurowy
Ocena:

(średnia 4.5 z 162 głosów)

Sposób przygotowania:

  • warzywa nasolone 1. Przygotowanie

    Marchewki obrać i zagotować po czym gotować przez 3 minuty. Ostudzić i pokroić w paski. Resztę warzyw obrać, pokroić: cukinię, paprykę w słupki, cebulę w wiórka. Wymieszać i nasolić na dwie godziny oprócz marchewki. Po dwóch godzinach wycisnąć jarzyny. Robimy zalewę.

    Składniki zalewy zagotowujemy i wlewamy do warzyw (oprócz marchewki) i gotujemy je na pół miękko. Pod koniec dodajemy marchewkę i gotujemy jeszcze 2 minuty.

    Wszystko przekładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy 5 minut.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kasiunia860 Moje zdjęcie

Sałatka warzywna do słoików

Pyszna kolorowa sałatka z warzywami. Świetna do spiżarki.

kategoria: Sałatki Przetwory opublikowany: 09.08.2015 | wyświetlono: 6895 Książki kucharskie: 16 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE