Sałatka z chipsami

4.49 (156 ocen)

Sałatka bardzo dobrze się sprawdza kiedy przychodzą do nas znajomi, pierwsza znika ze stołu.

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    20 dag pieczarek
    2 filety z piersi kurczaka
    10 dag żółtego sera
    3 pomidory
    chipsy u mnie serowo-cebulowe
    sos:
    5 łyżek majonezu u mnie domowy
    3 łyżki keczupu o smaku śliwkowym
    1 łyżka musztardy delikatesowej
    dodatkowo;
    przyprawy
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z chipsami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone mięso pokroić w większą kostkę posypać 2 łyżkami przyprawy do gyrosa i obsmażyć na oleju, podsmażone mięso odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
    Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu w którym smażyło się mięso w trakcie smażenia doprawić solą i pieprzem.
    Na dnie dużej miski porwać na mniejsze kawałki liście sałaty na sałacie na sałacie rozsypać fasolę odsączoną z zalewy, następnie mięso i pieczarki oraz pokrojone w większa kostkę pomidory, a na koniec kukurydza.
    Majonez, keczup i musztardę dokładnie wymieszać i powstałym sosem polać warstwy sałatki, następnie wierzch posypać startym serem, a przed samym podaniem posypać pokruszonymi chipsami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować