Sałatka z buraków marynowanych

0 (0 ocen)

Błyskawiczna sałatka z tartych buraczków, groszku i kukurydzy.

Składniki:

  • 3/4 słoika 500 g tartych buraczków marynowanych
    groszek konserwowy - 1 puszka
    kukurydza konserwowa - 1 puszka
    jajko ugotowane na twardo
    biała część pora-kilka plasterków
    majonez-4-5 łyżek
    sól, pieprz do smaku

Sałatka z buraków marynowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki, groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy(można zostawić trochę do dekoracji), przełożyć do miski, jajko, umyty i osuszony por pokroić w kostkę, dodać do reszty warzyw. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Porady

Jajek można dodać więcej (2-3), mi zostało jedno ugotowane, więc tylko to dodałam, żeby było szybciej :) Buraczków można dodać cały słoik, mi zostało ok. 3/4, ktoś podjadł :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy