Sałatka z buraczków czerwonych z kapustą

5 (165 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sałatkę z buraczków robię co roku. rodzina maja uwielbia.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 kg buraczków
    2 kg kapusty
    1/2 kg cebuli
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    ziele, liście laurowe
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Buraczki

Sałatka z buraczków czerwonych z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ie3s31 1. Buraczki ugotować i zetrzeć na tartce jarzynowej o grubych oczkach.
  • image-215w2j8 2. Kapustę zszatkować
  • image-1j2w9eq 3. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Kapustę i cebulę posolić – oddzielnie odstawić na pół godziny.
  • image-1q3f7ch 4. Zalewę zagotować. Buraczki, kapustę i cebulę razem wymieszać, zalać ciepłą zalewą i ponownie wymieszać. Słoiki wymyć, wysuszyć .Sałatkę nakładać do słoików i pasteryzować 25 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować