Sałatka z brokułem, jajkiem i sosem musztardowo - koperkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Cudowne połączenie smakowe spowoduje, że sięgniesz po tę sałatkę nie jeden raz.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 brokuł
    5 jaj
    2 ogórki zielone
    pęczek szczypiorku

    Sos:

    pęczek koperku
    4 łyżki majonezu
    8 łyżek jogurtu naturalnego
    2 łyżki musztardy stołowej
    sól
    pieprz

    Ponadto:

    kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z brokułem, jajkiem i sosem musztardowo - koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła umyć, podzielić na różyczki i ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Wystudzić.
  • 2. Jajka ugotować na twardo. Obrać . Wystudzić i pokroić w ćwiartki.
  • 3. Ogórka umyć, pokroić w kostkę ze skórką. Zostawić kilka plasterków do przyozdobienia sałatki.
  • 4. Szczypior umyć, pokroić drobno.
  • 5. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać.
  • 6. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą, przyprawić solą i pieprzem, na koniec dodać koperek.
  • 7. Na dnie salaterki ułożyć brokuła, następnie jajka.
  • 8. Przykryć połową przygotowanego sosu.
  • 9. Na sos wyłożyć ogórki pokrojone w kosteczkę, przykryć resztą sosu.
  • 10. Posypać szczypiorkiem.
  • 11. Udekorować plastrami ogórka.
  • 12. Źródło: www.obzarciuch.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować