Zdrowa pełnowartościowa sałatka z świeżymi warzywami, brązowym ryżem i pełnym białka serem feta. Smaczna i zdrowa propozycja dla osób dbającym o formę.
40 min
Składniki:
(na dwie porcje)
100g brązowego ryżu
strąk czerwonej papryki
pól pęczka rzodkiewki
pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki oliwy extra virgin
150 g sera feta
sól, czarny pieprz
Sałatka z brązowym ryżem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w ćwiartki lub ósemki. Natkę drobno siekamy. Fetę kroimy w kostkę. Składniki sałatki mieszamy. Całość skrapiamy oliwą i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem oraz solą.
Komentarze