Sałatka z brązowym ryżem i serem feta

4.5 (169 ocen)

  • 40 min

Zdrowa pełnowartościowa sałatka z świeżymi warzywami, brązowym ryżem i pełnym białka serem feta. Smaczna i zdrowa propozycja dla osób dbającym o formę.

  • 40 min

Składniki:

  • (na dwie porcje)
    100g brązowego ryżu
    strąk czerwonej papryki
    pól pęczka rzodkiewki
    pół pęczka natki pietruszki
    2 łyżki oliwy extra virgin
    150 g sera feta
    sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka z brązowym ryżem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Paprykę kroimy w paski, rzodkiewki w ćwiartki lub ósemki. Natkę drobno siekamy. Fetę kroimy w kostkę. Składniki sałatki mieszamy. Całość skrapiamy oliwą i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem oraz solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Sałata Sery Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować