Sałatka w wersji obiadowej z boczkiem i chrupiącymi grzankami usmażonymi na tłuszczu wytopionym z boczku. Idealnie sprawdzi się podczas lunchu w pracy czy na uczelni.
Sałatka z boczkiem i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć osuszyć.
Sałatę porwać , pomidory pokroić w ćwiartki , paprykę i ogórki w plastry.
Warzywa z koprem wymieszać razem. , oprószyć je świeżo zmieloną solą i pieprzem.
2.Boczek pokroić w cienkie paski , rozgrzać sucha patelnię , smażyć na rumiano.
Ułożyć boczek na sałatce.
3.Z kromek chleba odkroić skórkę , pokroić w kostkę.
Usmażyć chrupiące grzanki na wytopionym tłuszczu z boczku.
Posypać grzankami sałatkę.
Komentarze