Sałatka z Bobu -koperku i jajka

5 (142 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

smaczna i bardzo syta

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Młodziutki bób/wówczas nie trzeba zdejmować skórki i szybko się gotuje/
    Sól,
    Cukier
    Masło
    Bułka tarta
    Pieprz
    Koperek posiekany
    1-2 jajka
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z bobu -koperku i jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z Bobu- Koperku i Jajka 1. Młody bób wrzucić do wrzątku z dodatkiem soli, cukru i masła/po łyżeczce/, gotować ok. 5 minut. Starszy trzeba gotować znacznie dłużej.
    Młodego bobu nie obieramy ze skórki,a starszy trzeba.
    Ugotowany bób osączyć, przełożyć na patelnię,dodać do niego masła, dodać bułki tartej, wymieszać,podsmażyć chwilę.
    Ułożyć w salaterce, posolić, oprószyć pieprzem, posypać koperkiem.
    Na wierzch posypać jajkiem ugotowanym na twardo i posiekanym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować