Sałatka z batatów i korniszonów

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Świetnie komponuje się z różnymi mięsami

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 batat (ok. 0,5kg)
    3 korniszony
    1 niewielka cebula
    4 kawałki papryki konserwowej
    Natka pietruszki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu balsamicznego
    Sól

Sałatka z batatów i korniszonów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Batata obieramy, myjemy i kroimy na 4 w miarę równe części. Gotujemy go w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ostudzonego kroimy w większą kostkę i układamy na talerzu. Korniszony kroimy w niewielkie słupki . Paprykę oraz cebulę dowolnie ale kawałki nie powinny być duże. Gotową sałatkę solimy , polewamy oliwą oraz octem i lekko mieszamy. Posypujemy natką. Najlepiej podajemy świeżą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy