Sałatka z awokado, tuńczyka, kukurydzy i pomidorków

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To doskonała propozycja na zdrowy posiłek lub szybką przekąskę. Idealnie też na daje się do spakowania w lunch box.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • (2-3 porcje)
    około 100g mixu sałat
    1 puszka tuńczyka (u mnie najczęściej w sosie własnym, ale może być dowolny)
    1 awokado
    1/2 kolby ugotowanej kukurydzy (można użyć konserwowej)
    około 12-15 pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz
    4-5 łyżek oliwy/dobrej jakości oleju
    sok z cytryny (do smaku)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z awokado, tuńczyka, kukurydzy i pomidorków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odcedzić z zalewy, a umyte i osuszone pomidorki przekroić na pół.
    Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, obrać ze skórki oraz pokroić w plasterki i każdy kawałek przekroić jeszcze na pół.
    W większej misce luźno ułożyć mix sałat, a na niej umieścić tuńczyka, kukurydzę, awokado oraz pomidorki.
    Całość polać oliwą/olejem, skropić sokiem z cytryny, posypać solą z pieprzem i ostrożnie przemieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować