Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lubicie awokado? Ja je uwielbiam i bardzo chętnie robię różnego rodzaju sałatki lub pasty z dodatkiem awokado. Podrzucę Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie. Spróbujcie

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 dojrzałe awokado
    – 100g łososia wędzonego
    – 200g czerwonej fasolki konserwowej
    – garść drobno posiekanej pietruszki
    – 1 łyżka musztardy miodowej
    – 1 łyżka octu balsamicznego
    – 2 łyżki soku z cytryny
    – sól i pieprz wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski

Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obrać, pokroić w kostkę, plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki, czerwoną fasolkę odcedzić, dodać do awokado, dodać przyprawy, pietruszkę, ocet, sok z cytryny i musztardę i wszystko delikatnie wymieszać. Do sałatki tej można również dodać czerwoną cebulę pokrojoną w bardzo drobną kostkę. Przed podaniem schłodzić przez 30 minut. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować