Sałatka z agrestem, bundzem i kolendrą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolorowa sałatka z serem bundzem, warzywami i agrestem.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ser bundz - 80 g
    Sałata - kilka liści
    Pomidor - 2 sztuki
    Ogórek - 1 sztuka
    Rzodkiewka - 2 sztuki
    Czerwona fasola - 1/2 puszki
    Agrest - 2 garście
    Kolendra - kilka liści

    Sos:
    Olej - 1 łyżka
    Sok z cytryny - 1 łyżka
    Bazylia suszona - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z agrestem, bundzem i kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora kroimy na ćwiartki, rzodkiewkę i ogórka w plasterki. Sałatę kroimy lub rwiemy. Agrest zostawiamy w całości lub kroimy na pół. Ser kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy z agrestem i serem. Dodajemy liście kolendry.
    Składniki sosu mieszamy, dodajemy do sałatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować