Sałatka wielowarzywna

  • wyświetlono: 581 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Ta sałatka chyba nigdy nie zniknie ze stołów w polskich domach.

Katarzyna Janeczko
  • 30min

Składniki

10 marchewek
6 ziemniaków
5 jabłek (kwaśnych)
6 jajek
puszka groszku
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
5 ogórków kiszonych
majonez mały 200ml
musztarda (ok3 łyżeczki)
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka wielowarzywna

  • Sałatka wielowarzywna1. Marchew, ziemniaki, umyć i ugotować w mundurkach. Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu warzywa i jajka pokroić w kostkę. Jabłka obrać i również pokroić w kostkę razem z ogórkami. Wszystkie składniki ze sobą połączyć wraz z odsączonymi warzywami z puszki. Dodać sól i pieprz do smaku. Całość połączyć z majonezem i 2-3 łyżeczkami musztardy. Schłodzić. Podawać do wędlin.

Porady

Można dodać por, cebulę seler ,korzeń pietruszki, ale u mnie od pokoleń robiło się bez tych dodatków.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Kolorowa sałatka pełna witamin

Dodane przez: kiad

Sałatka brokułowo-porowa

Pyszna i do tego wygląda rewelacyjnie...

Sałatka pieczarkowa

Dodane przez: szynszyla

Sałatka pieczarkowa

Bardzo sycąca i pachnąca koperkiem.

Sałatka z selerem konserwowym

Dodane przez: klaudia0318

Sałatka z selerem konserwowym

Pyszna sałatka z chrupiącym selerem.

image-22260ag

Dodane przez: JulkaTomeczek

Sałatka z boczkiem i avokado

Szybka i ciekawa w smaku sałatka.

Sałatka obiadowa z pomidorów

Dodane przez: smak i uczucie

Sałatka obiadowa z pomidorów

Szybka sałatka do obiadu na bazie...

Sałatka śledziowa z buraczkami

Dodane przez: Grazyna3

Sałatka śledziowa z buraczkami

Sałatkę poleciła mi siostra, która...