Sałatka wielowarzywna

5 (172 ocen)

  • 30 min

Ta sałatka chyba nigdy nie zniknie ze stołów w polskich domach.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 marchewek
    6 ziemniaków
    5 jabłek (kwaśnych)
    6 jajek
    puszka groszku
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    5 ogórków kiszonych
    majonez mały 200ml
    musztarda (ok3 łyżeczki)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka wielowarzywna 1. Marchew, ziemniaki, umyć i ugotować w mundurkach. Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu warzywa i jajka pokroić w kostkę. Jabłka obrać i również pokroić w kostkę razem z ogórkami. Wszystkie składniki ze sobą połączyć wraz z odsączonymi warzywami z puszki. Dodać sól i pieprz do smaku. Całość połączyć z majonezem i 2-3 łyżeczkami musztardy. Schłodzić. Podawać do wędlin.

Porady

Można dodać por, cebulę seler ,korzeń pietruszki, ale u mnie od pokoleń robiło się bez tych dodatków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować