Sałatka wiosenno-letnia

4.5 (181 ocen)

  • 20 min

Szybki sposób na dodatek do obiadu lub potraw z grilla.

  • 20 min

Składniki:

  • - 2- 4 pomidory ( zwykłe, rzymskie lub koktajlowe )
    - brokuł
    - 4 jajka
    - 10 dkg ziaren słonecznika
    - jogurt naturalny
    - sos sałatkowy lub ulubione zioła i przyprawy, ewentualnie czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wiosenno-letnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła wrzucamy do wrzątku i gotujemy max 10 min i przelewamy zimną wodą by go zachatrować. Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w ćwiartki. Części brokuła ukłdamy na środku półmiska, a wokoło układamy ćwiartki pomidora i jajka. Wszystko polewamy sosem sałatkowym ( możemy go zrobić z gotowego sosu np. koperkowego wymieszanego z jogurtem naturalnym lub jogurt zmieszać z odrobiną soli i przeciśniętym przez preskę czosnkiem). Wszystko posypujemy uprażonym na patelni słonecznikiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować