Sałatka wiosenna z szparagami

0 (0 ocen)

Wiosenna sałatka, idealna do kolacji. Polecam.

Składniki:

  • ½ główki sałaty masłowej;
    1 pęczek rzodkiewki;
    4 szparagi;
    1 plaster żółtego sera;
    50 gr suchej krakowskiej
    Sól, pieprz, cukier, czubrica czerwona;
    1 łyżeczka oleju ryżowego.
    Dressing francuski
    Łyżeczka masła
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wiosenna z szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i obieramy ze skórek, zwiędłych liści. Za pomocą obieraczki ściągamy włókna z szparagów. Kroimy je w słupki i gotujemy w osolonej wodzie z szczyptą cukru do miękkości. Po ugotowaniu dodajemy trochę masła, mieszamy i je odstawiamy.
  • 2. Sałatę, rzodkiewki oraz ser żółty kroimy w paski, wkładamy do miski. Suchą krakowską również kroimy w paski, przyprawiamy czerwoną czubricą i smażymy na jednej łyżeczce oleju ryżowego. Dodajemy do pozostałych składników.
  • 3. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem. Polewamy dressingiem francuskim i dokładnie mieszamy, sałatkę układamy na talerzu i ozdabiamy szparagami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować