Sałatka wiosenna z rzeżuchą i sosem chrzanowym

5 (181 ocen)

Pyszna i bardzo zdrowa sałatka, która będzie idealna na wielkanocny stół.

Składniki:

  • Dla 1-2 osób:
    kilka liści sałaty
    2 jajka na twardo
    garść żurawiny suszonej
    3 łyżki rzeżuchy

    Sos chrzanowy:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki chrzanu ze słoiczka

    kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez Sos chrzanowy

Sałatka wiosenna z rzeżuchą i sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Ułożyć na półmisku. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałacie. Sałatkę polać sosem chrzanowym i posypać żurawiną i rzeżuchą. Całość oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Porady

Jeśli przygotowujemy sałatkę dla większej ilości osób dobrze jest ją ułożyć na dużym płaskim półmisku a nie w głębokiej misce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować