Sałatka wiosenna z przepiórczymi jajkami

0 (0 ocen)

Lekka , smaczna , szybka w przygotowaniu sałatka wiosenna

Składniki:

  • Główka sałaty
    5 jajek przepiórczych
    150g sera feta
    ogórek zielony
    15 oliwek
    pęczek koperku

    Sos:
    3 łyżki oleju z bazylią i czosnkiem
    1-2 łyżki soku z cytryny
    1 ząbek czosnku
    sól , pieprz , szczypta cukru
    1-2 łyżki przegotowanej wody

Sałatka wiosenna z przepiórczymi jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo ( około 4 minuty )
    Liście sałaty dokładnie opłukać , osuszyć i porwać na mniejsze kawałki , ogórka umyć pokroić w plasterki , fetę pokroić w kostkę , oliwki przekroić na pół , koperek opłukać , posiekać , dodać ugotowane i pokrojone w połówki jajka ,wszystko razem wymieszać
  • 2. Składniki sosu dokładnie zmieszać , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek . Przed podaniem gotowym sosem polać sałatkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy