Sałatka wiosenna z paluszkami krabowymi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekka smaczna i zdrowa sałatka z olejem lnianym

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szt papryka żółta,
    6 szt paluszki krabowe,
    4 jajka
    2 ogórki zielone
    1 szt por (biała część),
    szczypiorek,
    Sól morska
    pieprz czarny grubo mielony
    olej lniany


Sałatka wiosenna z paluszkami krabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu szybko chłodzimy w zimnej wodzie i obieramy. Kroimy w kosteczkę. Paluszki karbowe kroimy w kosteczkę. Paprykę zółtą myjemy usuwamy pestki i białą błonkę. Paprykę kroimy w kosteczkę lub paseczki.
  • 2. Ogórka zielonego obieramy i kroimy w plasterki. szczypior kroimy. Składniki mieszamy z sobą. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy olej lniany -mieszamy i podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy