Sałatka wiosenna z makaronem

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Taką sałatkę najlepiej przyrządzać wiosną lub wczesnym latem, gdy warzywka możemy znaleźć we własnym ogródku.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1/3 opakowania kolorowego makaronu świderki,
    - 15 podłużnych rzodkiewek,
    - duży pęczek szczypioru,
    - 2 ogórki zielone,
    - 2 papryki czerwone,
    - średni pęczek kopru,
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego,
    - łyżka majonezu,
    - sól,
    - pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wiosenna z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy z dodatkiem łyżeczki oleju w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w krążki, obrane ogórki oraz papryki kroimy w kostkę, szczypior oraz koper siekamy. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez, jogurt, solimy, pieprzymy. Składniki dokładnie mieszamy, przekładamy na udekorowany sałatą półmisek i wstawiamy do lodówki.

Porady

Makaron kolorowy możemy zastąpić zwykłymi muszelkami lub literkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Makaron Papryka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować