Sałatka wiosenna z komosą ryżową

0 (0 ocen)

Pyszna, wegetariańska, bezglutenowa sałatka, która sprawdzi się nie tylko jako przekąska ale także jako samodzielne danie

Składniki:

  • - 20 g komosy ryżowej
    - 1/4 papryki żółtej słodkiej
    - 1/4 papryki czerwonej słodkiej
    - 5 pomidorków koktajlowych
    - pół dużego surowego ogórka
    - 5 rzodkiewek
    - pęczek szczypiorku
    - garść natki pietruszki
    - 2 łyżki kukurydzy konserwowej
    - 1 łyżka fasoli konserwowej czerwonej

    Sosy - według uznania

Sałatka wiosenna z komosą ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Komosę gotujemy w delikatnie osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Papryki kroimy w paseczki. Rzodkiewkę i ogórek kroimy w cienkie półplasterki. Pietruszkę i szczypiorek siekamy. Pomidorki kroimy na 4 części. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Wybranym sosem polewamy bezpośrednio przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy