Lekka, orzeźwiająca sałatka z jajkiem na miękko i kiełkami brokuła.
15 min
Składniki:
2-3 jajka ugotowane na miękko
garść kiełków brokuła
kilka czarnych oliwek
ogórek
kilka pomidorków koktajlowych
czerwona papryka
roszponka
sok z połowy limonki lub cytryny
olej lniany
sól morska
pieprz kolorowy
miód
szczypiorek
Sałatka wiosenna z jajkiem na miękko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Roszponkę myjemy, przekładamy do salaterki, paprykę kroimy w kostkę, pomidorki koktajlowe na pół, ogórka w plasterki. Oliwki dodajemy w całości. Na wierzch kładziemy ugotowane jajka przekrojone na pół lub w ćwiartki, posypujemy kiełkami.
2.Olej ubijamy z miodem, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodajemy szczypiorek. Sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Komentarze