sałata zielona 1 szt,
pomidory koktajlowe kilka szt, (mogą być duże według uznania ),
rzodkiewki pęczek,
szczypiorek lub cebulka zielona 1/2 pęczka,
ogórek zielony 1 szt,
koperek zielony 1/2 pęczka,
sól i pieprz do smaku,
sok z 1/2 cytryny,
przyprawa do sałatek do smaku,
olej słonecznikowy 4 - 5 łyżek,
Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka wiosenna
1.
Wszystkie warzywa oczyścić, opłukać, osuszyć.
Zieloną sałatę porwać na kawałki.
Szczypiorek i koperek drobniutko posiekać.
Ogórek zielony jak i rzodkiewkę zetrzeć na tarce ( duże oczka ).
Pomidory pokroić w kostkę u mnie pomidorki koktajlowe, natomiast pomidory duże można zalać gorącą wodą pozostawić na chwile i ściągnąć skórkę w razie konieczności (ja osobiście wole ze skóra).
Warzywa wymieszać skropić sokiem z cytryny, dodać sól, pieprz do smaku.
Olej wymieszać z przyprawą do sałatek połączyć z całością i ponownie wymieszać.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze