Sałatka wiosenna z kapusty pekińskiej i marchewki

0 (0 ocen)

  • 20 min

same witaminy

  • 20 min

Składniki:

  • 4 duże marchewki
    pół dużego selera
    2 pietruszki
    pół główki kapusty pekińskiej
    średnia cebula
    1 papryka czerwona
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Sałatka wiosenna z kapusty pekińskiej i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, seler i pietruszki zetrzeć razem. Kapustę pekińską drobno pokroić w krótkie paski,cebulę pokroić w kostkę. . Doprawić solą, pieprzem, natką pietruszki i 3 łyżkami oleju. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać parę kropel octu balsamicznego. Jeszcze raz wymieszać i odstawić do lodówki, aż składniki dobrze się połączą. Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy