Sałatka wiosenna

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam szczególnie wiosną i latem, kiedy mamy świeże nowalijki.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 2 sztuki
    - sałata zielona: 1 sztuka
    - ogórek (zielony): 1 sztuka
    - rzodkiewka: 1 pęczek
    - koperek: 0.5 pęczka
    - śmietana: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - cukier, sól, pieprz: 0.5 łyżeczki
    - majonez: 3 łyżki

Sałatka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ósemki.
  • 2. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Ogórek i rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki. Koperek opłukać, posiekać.
  • 3. Połączyć sałatę, ogórek, rzodkiewki, jajka i posiekany koperek.
  • 4. Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić sokiem z cytryny i przyprawami. Sałatę polać sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy