SAŁATKA WIELOWARZYWNA

0 (0 ocen)

ZDROWA,POŻYWNA,BARDZO SMACZNA.W SEZONIE CZĘSTO GOŚCI NA STOLE.

Składniki:

  • 4 marchewki
    2 pietruszki (korzeń)
    1 duży ziemniak
    1 mały seler
    6 kiszonych ogórków
    3 cebule
    5 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka groszku zielonego konserwowego (bez zalewy)
    sól
    pieprz
    1 łyżka musztardy
    6 łyżek majonezu (lub według smaku

Sałatka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SAŁATKA WIELOWARZYWNA 1. Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka ugotować w łupinach. Ostudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo i obrać. Następnie wszystkie składniki pokroić w kostkę. Wymieszać całość w dużej misce, dodać groszek zielony bez zalewy, sól i pieprz do smaku, musztardę i majonez. Sałatkę jarzynową dobrze wymieszać. Podawać najlepiej następnego dnia, wtedy składniki "przegryzą się

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy