300 g wędliny (różnej ja użyłam szynkę, kiełbasę cienką),
pół świeżej papryki czerwonej,
2 ogórki konserwowe,
mała cebulka,
duża marchewka gotowana (z rosołu) można pomnąć,
2 - 3 jajka gotowane na twardo,
kilka grzybków marynowanych mogą być pieczarki ok 8-10 sztuk ,
2 łyżki majonezu,
1 łyżeczka musztardy,
sól+pieprz,
Sałatka weekendowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.. wędlinę, paprykę, cebulkę, ogórki, marchewkę, jajka, grzybki pokroić w drobną kostkę,
2. wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, musztardę wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem według uznania...
podawać z bagietką bądź z ciemnym pieczywem...
Komentarze