Sałatka warzywna z zupkami błyskawicznymi

4.5 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna na różnego rodzaju imprezy, czy spotkania ze znajomymi.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska (ok. 400 g)
    biała część z 1 pora
    1 czerwona papryka
    puszka kukurydzy konserwowej
    2 zupki błyskawiczne łagodne (wraz z przyprawami)
    szczypta pieprzu cayenne
    4-5 łyżek majonezu
    1 szklanka wrzątku
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywna z zupkami błyskawicznymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z zupek błyskawicznych kruszymy, dodajemy przyprawy oraz pieprz cayenne zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut pod przykryciem.

    Umytą kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Por kroimy w półplasterki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.

    Odsączoną z zalewy kukurydzę wraz z papryką i porem wrzucamy do kapusty, dodajemy rozparzony makaron i majonez. Całość mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować